7+0 ja hyi mikä haju!

Tänään alkoi 8. raskausviikko päivien vastatessa siis 7+0:aa. Kohta pari viikkoa on pahoinvointi alkanut ottaa yhä suurempaa roolia arjessa ja varsinkin kuluneen viikon aikana taistelu on ollut kovaa. On onneksi vähän helpompiakin päiviä tai hetkiä välissä, mutta myös paljon niitä päiviä kun pystyisi vain makaamaan sängyssä/sohvalla pienessä kippurassa. Tänä aamuna lenkki koiran kanssa oli erittäin hankala. En nimittäin päässyt ovesta kuin 20m ja ensimmäinen yökkö lensi. Muutaman askeleen päästä toinen ja lopulta kolmas. Sitten käännyttiin kotiin.

Muita oloja on edelleen rintojen arkuus ja suuruus sekä jos pissahätä pääsee liian kovaksi ennenkuin menee vessaan, tulee kovia vihlaisuja alavatsaan ja kestää hetki päästä pytyltä takaisin pystyyn. L sanoo muistavansa saman omalta raskausajaltaan, joten en ole tuota ilmiötä säikähtänyt. Uupumus on vähän helpottanut, tai sitä ei ehdi miettiä kun pahoinvointi on niin kokonaisvaltaista.

Eilen vietettiin avioliittokahveja vanhempiemme ja sisarustemme kanssa, kun mekin käytiin perjantaina rekisteröity parisuhteemme avioliitoksi muuttamassa. 💕 Oltiin sovittu, että mikäli varhaisultrassa on kaikki kuten pitää, kerromme tälle lähipiirillemme uutisen tuolloin. Esikoiselle oltiin ostettu paita, jonka rinnassa koreilee teksti “Big sister” ja puettiin tämä esikoisen päälle kertoen vieraille, että esikoisellamme olisi pieni yllätys. Siitä kyllä riemu ja ilo repesi, kun hämmennykseltään vanhempamme tajusivat mistä on kyse!

Ollaan mietitty, että raportoidaan mahan kasvua ja raskauden seuraamista aina viikottain sellaisella kuvalla, jossa on kulloisenkin viikon mieliteko sekä kuva muutenkin kuvastaisi kulunutta viikkoa. Tässä siis 7. viikon kuva:

img_0407

Viime viikolla himoitsin omenoita. Ja ylipäätään kaikkea tuoretta ja raikasta juurikin huonovointisuuden vastapainoksi. Aika kului myös hyvin pitkälti työpäivien jälkeen sohvalla tai sängyssä loikoen ja tuntui, ettei energiaa riitä työpäivästä selviydyttyä enää mihinkään muuhun. Parempia vointeja odotellessa!😅

 

 

Advertisement

One thought on “7+0 ja hyi mikä haju!

  1. Heissan! Päädyin taas lukemaan teidän blogia. Tuntuu kuin viimeisin kirjoitus olisi päättynyt kutkuttavan jännään paikkaan! 😀 Onko tietoa koska jatkatte blogia? 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s